Hoe vervang ik een septic tank?

Vraagt u zich af hoe u een septic tank kunt vervangen? Postma Kunststof Tanks probeert u zo duidelijk mogelijk uit te leggen hoe u het beste de septic tank kunt vervangen.

Septic tank vervangen stap 1: Pomp de oude septic tank leeg

Het is noodzaak dat u eerst de oude septic tank geheel leegpompt, voordat u de septic tank gaat vervangen. Het is aan te raden om uw septic tank te laten leegpompen door een specialist. Dit is vaak een rioolreinigingsbedrijf in uw buurt.

Septic tank vervangen stap 2: Graaf de septic tank vrij

Na het leegpompen moet u de septic tank uitgraven. De ene septic tank zal dieper liggen dan de andere, waardoor het soms lastiger kan zijn om hem uit te graven. Een specialist kan daarom de septic tank voor u vrij graven, maar u kunt dit uiteraard ook zelf doen.

Septic tank vervangen stap 3: Koppel de septic tank los

Als de septic tank geheel vrij is gegraven, kunt u de septic tank loskoppelen. Dit betekent dat u de aan- en afvoerbuis los kunt maken. Hiermee komt de septic tank geheel vrij te liggen.

Septic tank vervangen stap 4: Verwijder de oude septic tank

Nu de septic tank geheel leeg is en vrij ligt, kunt u de tank eenvoudig verwijderen. Uiteraard kunt u het vervangen van de septic tank ook door een specialist laten doen, zodat u er zelf geen omkijken naar heeft. Voor het plaatsen van een nieuwe septic tank verwijzen we u naar de vraag over ‘septic tank plaatsen’.

Hopelijk heeft u hiermee een antwoord gekregen op de vraag ‘hoe vervang ik een septic tank?’. Heeft u nog overige vragen met betrekking tot de septic tank? Dan kunt u contact opnemen met Postma Kunststof Tanks.